Branklyn och Glendoick Garden

Branklyn och Glendoick Garden

Branklyn Garden ligger norr om Edinburgh i östra Skottland i staden Perth. Här finns många rhododendron efter insamlingar av många kända s.k. "plant hunters" , som Sherriff, Ludlow, Forrest, Kingdon Ward, Rock, Farrer och Cox.

Glendoick Garden ligger norr om Edinburgh i östra delen av Skottland. Den startade för 100 år sedan och drivs idag av Peter Cox och hans son Kenneth, välkända personer bland rhododendronentusiaster. Dessa båda har gjort otaliga expeditioner till Kina och angränsande länder och har givit ut många böcker. Vi i Sv. rhododendronsällskapet importerar ofta plantor från denna plantskola eftersom en hel del rhododendron härifrån är härdiga i Sverige. Intressant med Glendoick är också att de sysslar med nyskapande, dvs hybridisering, som ger plantor som är intressanta för framtiden. Man kan t.o.m. tala om mode när det gäller rhododendronutveckling. Mörkröda blommor och mycket mörkröda blad är exempel på detta. Se bild nedan.

Bilderna visas som digitalbilder med dator.

För Ditt upplägg för framförande, kontakta mig på  svante.hoge@bahnhof.se             eller 076-2186747 eller 08-59255108.      Tidsåtgång: Ca 50 minuter.     Välkommen!

Rhododendron överst är R.wardii x R.macabeanum, (ljusgul) 'Nancy Evans' x 'Percy Wiesman' (klar gul)

 
'Creeping Jenny'
'Hemlig' hos Glendoick Garden
R.roxianum x R.strigulosum
'Winni Bee'
'Wine and roses'