Om mig själv

Förfrågan.

Förfrågan görs enklast genom att sända en email till mig på svante.hoge@bahnhof.se eller ringa mig på 076-2186747 eller 08-59255108.

Priser för programmen får överenskommas vid ev. beställning då de är beroende av programmens art, plats för programmen, resekostnader, kostnader för ev. övernattningar, sociala avgifter och ev. andra kostnader.

Välkommen med din förfrågan!

Om mig själv.

Alltsedan jag gick med i Svenska Rhododendronsällskapet 1974 har jag charmats av rhododendron och haft dessa vackra växter som hobby. Jag har själv dragit upp rhododendron och azaleor från frö men framför allt deltagit i de många resor som sällskapet ordnat och finner ett stort nöje i att berätta och visa bilder från olika trädgårdar och parker vi besökt genom åren och ge tips om hur man får rhododendron och azaleor att trivas.

Tillbehör - utrustning för visning.

Jag har med mig egen utrustning som dator, projektor etc. på mina visningar.

Bildtekniken har ju gått igenom ett teknikskifte. Numera tar jag bilder bara med digitalkamera och visar med dator och digitalprojektor, men för några föredrag har jag kvar en del diabilder eftersom de togs innan digitaltekniken kom. Det finns trots allt en fördel hos diabilder som gör att dessa fortfarande med fördel kan användas, nämligen färgåtergivningen, som är väldigt bra. Digitaltekniken underlättar ju komponerandet av ett föredrag och är förträfflig men kräver att inställningar av dator och digitalprojektor fungerar.

Rhododendron överst är R.elegantulum.

 

 

 

 
'Polaris' och 'Vintervolke'
'Polaris'
'Edelveis'
'Goldkrone'
R.japonicum